Lukitestausta Niilo Mäki Instituutin menetelmin

1.4.2013


LUKIVAIKEUDEN RYHMÄTESTAUSTA

Onko lukeminen vaikeaa ja hidasta?  Teetkö usein kirjoitusvirheitä? Epäiletkö lukivaikeutta?

Kanta-Hämeen Erilaiset Oppijat ry järjestää jälleen lukivaikeuden ryhmätestausta Niilo Mäki Instituutin menetelmin. Lukiseula on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille ja aikuisille.

Niilo Mäki instituutin kehittelemän lukivaikeuden seulontamenetelmän avulla voit saada suuntaa-antavan tiedon siitä, onko kyseessä lukivaikeus vai ei. Lukiseulassa tehdään kirjoittamiseen ja lukemiseen liittyviä tehtäviä, joiden arvioinnin pohjalta saa kirjallisen palautteen. Palautteesta selviää muun muassa millä lukemisen ja kirjoittamisen osa-alueilla mahdollinen lukivaikeus näkyy. Palaute ei ole kuitenkaan virallinen lukilausunto, koska siihen tarvitaan yksilöllisemmät ja laajemmat testit.

Testausaika ja paikka sovitaan erikseen testiin tulevien kanssa. Lukiseulaan osallistuminen maksaa 15e ja se sisältää testaustilaisuuden (kesto n. 2h) ja kirjallisen palautteen testituloksesta.

Lisätiedot:                                                                                                                erityisopettaja Satu Anttila satuka@gmail.com tai puhelimitse Anssi Lepistö p. 040 7224504